|
Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου. Το χώρο αυτό, τον δημιούργησα ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει πληροφορίες σε θέματα που αφορούν το ψάρεμα και το Rod Building...
Σας ευχαριστώ που επισκεφθήκατε την ιστοσελίδα μου. Το χώρο αυτό, τον δημιούργησα ώστε να μπορεί ο καθένας να βρει πληροφορίες σε θέματα που αφορούν το ψάρεμα και το Rod Building...
|
|
Οι καλές ημέρες και ώρες για ψάρεμα, έχουν βγει με βάση τις συντεταγμένες της Αθήνας. H διαφορά της ώρας όμως σ' όλη τη χώρα, δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ανάλογα λοιπόν με την γεωγραφική θέση της ...
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΨΑΡΕΜΑ - ROD BUILDING - ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
![]() |
Κείμενο - φωτογραφίες: Γιάννης Γιατράκος
Σε συνέχεια του πρώτου άρθρου σχετικά με τις μαλάγρες και τα αρώματα, το οποίο ήταν γενικής μορφής όσον αφορά τη χρήση της και την προσθήκη αρωμάτων και ενισχυτικών, θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω μερικά στοιχεία που διαπίστωσα μέσα από ψαρέματα που έγιναν από τότε μέχρι και σήμερα, δοκιμάζοντας και αξιολογώντας τα αποτελέσματα. Η μαλάγρα στο ψάρεμα και ειδικότερα στην τεχνική του εγγλέζικου και του bolognese, θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι των παραπάνω τεχνικών. Είναι όμως έτσι ή μήπως τελικά έχουμε την τάση απλά να ακολουθούμε κάποιους κανόνες με ευλάβεια, ενώ στην πραγματικότητα θα μπορούσαμε να τους παρακάμψουμε και εν τέλει να έχουμε ακόμα πιο αποδοτικά ψαρέματα όσον αφορά το μέγεθος και την ποιότητα των αλιευμάτων; Πάμε λοιπόν παρέα να βάλουμε σε τάξη μερικές σκέψεις, ξεκινώντας από κάποια πράγματα που είναι δεδομένα στο ψάρεμα, όπως το βάθος, ο τόπος, τα ψάρια που κρατάει το μέρος και η ύπαρξη ή όχι των ρευμάτων…