Συρόμενη αρματωσιά Bolognese σε κόντρα καιρό και κυματισμό...

User Rating:  / 0
PoorBest 
Foto_Armatosies01

Κείμενο - φωτογραφίες: Γιάννης Γιατράκος

Συρόμενη αρματωσιά Bolognese σε κόντρα καιρό και κυματισμό...

Σε αρκετά λιμάνια, αλλά και σε βραχώση τοποθεσίες με κοφτά και βαθιά νερά όπως είναι ο Κορινθιακός κόλπος, μπορούμε να ψαρέψουμε ακόμα και με κόντρα το καιρό, αρκεί να έχουμε ένα καλάμι bolognese. Τα μέρη αυτά, είναι ιδανικά για να ψαρέψουμε ακριβώς κάτω από τη μύτη του bolognese καλαμιού μας με συρόμενο bolognese φελλό φυσικά. Ο φελλός που θα διαλέξουμε σ' αυτές τις συνθήκες με κόντρα καιρό και κυματισμό, θα πρέπει να είναι κατά βάσει στρογγυλός στο πάνω μέρος του ώστε ν' αντέχει στο κυματισμό και στη κόντρα που θα τον υποβάλλουμε με τη μύτη του καλαμιού μας...

                  
010Armatosia
Ο ερματισμός, γίνεται μ' ένα συνδυασμό bulk και  droppers, όπου το bulk αποτελείται από τα 2/3 του συνολικού ερματίσματος τοποθετημένα κάτω από το φελλό, ενώ το υπόλοιπο 1/3 τοποθετείται με βαριδάκια droppers 70 εκατοστά κάτω από το φελλό και μεταξύ τους σε μάξιμουμ απόσταση 20 εκατοστά. Για να μη μπερδευτούμε στο ερμάρισμα, καλό είναι να ξεκινήσουμε από το παράμαλλο με τα droppers και στη συνέχεια να ανέβουμε προς τα πάνω, βάζοντας το bulk. Το παράμαλλό μας, αν θέλουμε, μπορούμε να το περιορίσουμε μέχρι το 1,5 μέτρα, αν και προσωπικά προτιμώ πάντα τα μακρύτερα παράμαλλα, καθώς μου προσφέρουν ασφάλεια με την ελαστικότητα που διαθέτουν.
             
Η μάχη με τα ψάρια, γίνεται σχεδόν πάντα κάθετα και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε καλάμι bolognese. με μήκος τουλάχιστον 6 - 7 μέτρων. Επειδή τα νερά είναι βαθιά, θεωρούμε πιο ασφαλές να δουλέψουμε μαλάγρα σε μορφή αλεύρων, ενώ η τακτική μας πρέπει να είναι όσον αφορά το μαλάγρωμα, συνεχές.

Category: Συρόμενες Αρματωσιές Bolognese

customrods logo

 Copyright © 2012 Custom Rods. All Rights Reserved. Designed by CustomRods.