Σταθερή αρματωσιά bolognese με εγγλέζικο στήσιμο...

User Rating:  / 1
PoorBest 
Foto_Armatosies02

Κείμενο - φωτογραφίες: Γιάννης Γιατράκος

Σταθερή αρματωσιά bolognese με εγγλέζικο στήσιμο...

Το παρακάτω στήσιμο αρματωσιάς bolognese, απευθύνεται στους πολύ τολμηρούς και έμπειρους, οι οποίοι διαθέτουν καλάμι bolognese και θέλουν να ψαρέψουν με bolognese φελλό και εγγλέζικο στήσιμο. Το πραγματικό ατού των παραπάνω, βρίσκεται στη χρήση του καλαμιού και στις συνθήκες του αέρα, οι οποίες πρέπει να είναι ιδανικές για τη περίπτωση. Όταν λέμε ιδανικές, εννοούμε βραχώδη τοποθεσία, αέρα μέχρι 5 μποφώρ με διεύθυνση από τη πλάτη μας και μέγιστο βάθος περιοχής που ψαρεύουμε, τα 6-7 μέτρα το πολύ και ιδανικά, αρκετά κοντά μας. Ειδικά το βάθος, δεν πρέπει να ξεπερνάει τα παραπάνω μέτρα, γιατί υπάρχει περιορισμός από το καλάμι και τη σταθερή αρματωσιά...

          
011Armatosia
Το στήσιμο της σταθερής αρματωσιάς, γίνεται περνώντας πρώτα το σταθερό bolognese φελλό, στη μάνα της αρματωσιάς μας. Στο σημείο αυτό, πριν τον σταθεροποιήσουμε με τα σωληνάκια στη θέση του, αν γίνεται, περνάμε μια τορπίλη πάνω στο φελλό στο κάτω μέρος του και μετά τοποθετούμε τα σωληνάκια. Η τορπίλη, θα πρέπει να αφορά το συνολικό ζύγισμα του φελλού και αν μετά τα πρώτα πετάγματα διαπιστώσουμε ότι χρειάζεται συμπλήρωμα, τότε προσθέτουμε μερικά σκιστά κάτω από το φελλό. Αν η τορπίλη δεν περνάει στο κάτω μέρος του φελλού, τότε μπλοκάρουμε το φελλό με τα σωληνάκια και μετά σταθεροποιούμε τη τορπίλη ακριβώς από κάτω, πάνω στη μάνα. Αν το ζύγισμα με τη τορπίλη είναι οριακό, τότε χρησιμοποιούμε stopper για να τη ακινητοποιήσουμε πάνω κάτω. Το μόνο που μένει, είναι ένα μολυβάκι 0,10 γραμ., περίπου, το οποίο θα μπεί στην ένωση της μάνας με το παράμαλλο. Το πέταγμα της αρματωσιάς, γίνεται από το πλάι, καθώς δεν έχει νόημα να ψαρεύουμε μακριά από το σημείο που καθόμαστε.
        
Η μεγάλη παραβολή του bolognese καλαμιού, είναι αυτή που θα κουράσει εύκολα τα ψάρια και το σταθερό στήσιμο της αρματωσιάς με το bolognese φελλό, οριακά ερματισμένο, είναι αυτά που εγγυώνται την επιτυχία του ψαρέματός μας. Για τους γνώστες, η χρήση της αντιεπιστροφής του μηχανισμού, είναι ότι καλύτερο για τη μάχη με τα ψάρια, η οποία εκτυλίσσεται κοντά μας και η χρήση μαλάγρας, περιορίζεται κυρίως στο bigattini. Η χρήση μεγάλης απόχης κρίνεται απαραίτητη και αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, είναι ότι επειδή ψαρεύουμε πολύ κοντά μας, θα πρέπει να στεκόμαστε στα βράχια, όσο πιο πίσω μπορούμε. Αναλυτικότερη περιγραφή, υπάρχει στο άρθρο "Εγγλέζικο και Bolognese, με στόχο το σαργό..."

Category: Σταθερές Αρματωσιές Bolognese

customrods logo

 Copyright © 2012 Custom Rods. All Rights Reserved. Designed by CustomRods.